Lucka 14

nu öpnnar vi lucka 14 ;)

Tips för din sminkning

Här kommer lite lätt information om hur du kan sminka dig, lite olika tips för olika ansiktsformer.

Jag skrev ner lite olika fakta om hur du kan bättra din sminkning eller förändra/framföra dina finaste drag i ansiktet genom just sminket. lite fakta kommer från mina egna tankar och lite fakta har jag tagit från andra sidor(tack)

Sminkning för små ögon:
om du vill att dina ögon ska se större ut finns det ett tips, att du ska använda skugga både under och över ögonen. Ett annat bra trick för att få smala ögon att se större ut är att lägga en ljus skugga som bas över hela ögonlocken. Ljusa skuggor förstorar och mörka förminskar. Du kan även prova en reflekterande skugga. Som till exempel en ljus krämskugga. Om du fortfarande vill använda dig av kajal så kan du tänka på att inte lägga ett alltför brett streck. Försök istället att följa franskanten så att du förstärker och gör så att fransarna ser fylliga ut. När du använder kajal kan du även lägga en skimmer- eller glitterskugga just intill näsan. Glittret reflekterar ljuset och du får en förstorande effekt och ögat upplevs större.
Sen kan du alltid lägga en ljus kajal innanför ögat/nedre franskanten som också kommer att ge en förstorande effekt. Snyggast är att hitta en penna i offwhite så ser det inte lika markant ut. Sist men absolut inte minst, mascara!! Var inte rädd att lägga på ett extra lager!



Du kan även få ögat att se lite mindre ut genom att lägga en tunn linje kajal innanför de nedre ögonfransarna.


Andra tips för ögonen:

-Blåa nyanser förstärks av aprikos, terrakotta och bruna färger och det är för att gult och rött är kontrastfärgen till blå. Så allt inom gula och röda färger framhäver blåa ögon jättesnyggt!

-Medan bruna ögon förstärks av blått, violett och rosa. Alltså en blandning av alla grundfärger, men det kan vara lika snyggt med en ljusare färg.

-Gröna ögon är en blandning av grundfärgerna blått och gult, alltså passar rött bäst till ett par gröna ögon.

-För att framhäva den gula färgen i dina ögon använder du lila och turkosfärger eftersom att kontrastfärgerna är rött och blått.

-Ett annat knep är att kolla efter fläckarna som inte går i samma färgton som din iris. Dessa färgtoner använder du även till ögonskugga. Då får ditt öga mer djup.

 


Hur man kan lägga rouge för olika former på ansiktet:

Ovalt ansikte:
I det har fallet skall rouge läggas på där kinderna är fylligast. Rätt startpunkt finner man genom att le med slutna läppar.

Långt ansikte:
Lägg en liten mängd mörk, matt rouge på hakspetsen och litet på kindknotorna, så att den mattas av mot en ljusare nyans.

Rund ansikte:
Ansiktsformen kan fås att smalna av om man lägger på rouge på kindknotorna och låter den bländas av upp mot tinningarna.

Kantigt ansikte:
Rougen läggs på precis under kindknotorna och bländas av utåt, så att det smälter samman vid käkens kontur.

Kort ansikte:

Detta är bra för dig som vill skapa en illusion av högt sittande kindben. Detta gör att ditt ansikte ser ganska avlångt ut. Så om du har ett hyfsat ovalt ansikte ta det lugnt med för höga appliceringar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
rows="7">
Trackback
RSS 2.0